32 M2 eredményjelző rendszer gyártás – leírás

Általában minden nagyobb vagy kihívásokkal teli megrendelés esetén elmondjuk, hogy „ezt a projektet vártuk a legjobban” 🙂 Nos, ez most sem lesz másként, viszont a LEDfal eredményjelző rendszer gyártást a győri ETO részére tényleg nagyon-nagyon vártuk!

LEDfal / VIDEÓfal eredményjelző rendszer gyártás

Annak, hogy a győri projektet nagyon vártuk, több oka is van. Elsődlegesen az, hogy vállalkozásunk is Győrben található, valamint a vállalkozás Tagjai is győriek. A másik indok, hogy szeretjük a kihívásokat. Az ETO részére gyártott LEDfal eredményjelző rendszer gyártás pedig nem szűkölködött kihívásokban. Az ETO Vezetésének kikötése volt, hogy a komplex folyamatot vállalkozásunk koordinálja.

1. lépés: felmérés

A stadionban már üzemelt egy régi, elavult rendszer. A folyamat első lépéseként fel kellett mérni az igényeket és lehetőségeket, majd kettőből összegyúrni egy olyan modern rendszert amely minden szempontból megfelel az elvárásoknak. Igényként felmerült a LEDfal eredményjelző mérete, felbontása. Megrendelőnk szerette volna ha a LEDfal / VIDEÓfal mérete eléri a 32 M2-t, fotót és videót is meg tudnak jeleníteni, továbbá az eredményjelző szoftver megjelenítése a LEDfal-on gyönyörű vizuális élményt nyújt a nézők számára. A nézők és a LEDfal / VIDEÓfal közötti távolságot figyelembevéve, a LED modul választás a P8-as (8mm pixeltávolság) termékre esett.

2. lépés: tervezés

Az új LEDfal / VIDEÓfal eredményjelző rendszer mérete nagyobb mint a régi LEDfal mérete. Költséghatékonyság szempontjából arra a megállapításra jutottunk, hogy jobban megéri a régi LEDfal eredményjelző fogadószerkezetét átalakítani, felújítani, minthogy gyártani egy újat. Második lépésként meg kellett tervezni az új fogadószerkezetet. Ebben több évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkező lakatos mester Kollégánk volt segítségünkre, Tibor szintén nagyon várta a projektet.

3. lépés: ledaruzás

Mivel komplex kivitelezést vállaltunk, a LEDfal / VIDEÓfal rendszer ledaruzásának kivitelezése is vállalkozásunk feladata volt. A régi rendszer súlya körülbelül 4 tonna volt, amely több mint 10 méter magasságban volt elhelyezve, továbbá a helyszín is kimondottan szeles, a ledaruzás is nagy tapasztalatot igényelt. A darus munkálatokat a Sza-Bi Qualit Kft. végezte, tökéletes pontossággal.

4. lépés: régi fogadószerkezet átalakítása

A régi fogadószerkezet méretéből adódóan az átalakítását a helyszínen kellett végeznünk. Magasság és hosszúság tekintetében is növelni kellett a méretet, továbbá jópár helyen meg kellett erősíteni a szerkezetet. Tibor Kollégánk mértani pontossággal végezte el a hegesztéseket, fúrásokat, többek között neki is köszönhető, hogy határidő előtt sikerült átadni a rendszert. Az új LEDfal / VIDEÓfal rendszer fogadószerkezet magassága 384 cm, a hosszúsága pedig 768 cm lett, súlya pedig 4 tonnáról minimálissal több mint 2 tonnára csökkent.  Annak ellenére, hogy az új fogadószerkezet nagyobb lett, a súlycsökkenést az LED kabinetek felszerelése eredményezte. Az új fogadószerkezetre 96*96 cm méretű, könnyített aluminium kabineteket szereltünk, amelyeknek üres tömege nem éri el a 12 kg-ot.

5. lépés: a készre szerelt LED kabinetek felrögzítése

A fogadószerkezet átalakítása mellett, a 96*96 cm méretű könnyített aluminium LED kabinetek felrögzítését is a helyszínen végeztük. Miközben Tibor Kollégánk haladt a fogadószerkezet átalakításával, mi sem tétlenkedtünk a többi Kollégával. 32 db könnyített aluminium LED kabinetet kellett határidőre összeszerelnünk. A 32 db kabinetre összesen 576 db kültéri P8 LED modult rögzítettünk, 5760 db csavarral. Amikor a LED kabinetek összeszerelésével végeztünk műhelyünkben, valamint az új fogadószerkezeten megszáradt a festék, a LED kabinetek helyszínre szállítását követően egy újabb folyamat vette kezdetét: felrögzítettük a 32 db LED kabinetet a fogadószerkezetre.

6. lépés: elektromos bekötések + teszt

Hatodik lépésként életet kellett varázsolnunk a rendszerbe. Az elektromos bekötést engedéllyel rendelkező villamosmérnök-oktató Kollégánk, Tamás végezte. A komplett kábelezést és teszt folyamatokat is a helyszínen, a visszadaruzás előtt végeztük.

7. lépés: visszadaruzás, végleges elektromos bekötések, átadás

Hetedik, egyben utolsó folyamatként véglegesítettük az elektromos bekötéseket, valamint rögzítettük a fogadószerkezetet a végleges helyen. A 32 M2 LEDfal / VIDEÓfal eredményjelző rendszert határidő előtt sikerült átadnunk. Nagy örömünkre szolgált, hogy vállalkozásunk gyárthatta a komplett rendszert az ETO részére, bízunk benne, hogy nagy megelégedettségükre fog szolgálni!

 

Videó:

 

Képek – időrendi sorrendben:

ledfal eredményjelző rendszer fogadószerkezet

ledfal gyártás

ledfal installálás

ledfal építés

96*96 cm méretű led kabinetek

ledfal eredményjelző az ETO épületének tetején

ledfal eredményjelző installálás

 

LEDfal / VIDEÓfal / LED eredményjelző termékeinket kedvenc mottónk szellemében készítjük Önöknek:

„Találkozni – jó kezdés. Tárgyalni – haladás. Együtt is dolgozni – siker”

Küldetésünk:

„Célunk, hogy kiváltsuk a lassan és körülményesen frissíthető plakátokat, molinókat egy valós időben frissíthető innovatív marketing eszközre, komoly előnyhöz juttatva ezzel Ügyfeleinket.”

Szakértő Kollégáink készséggel állnak rendelkezésére a megadott elérhetőségeken, legyen szó termék információ kérésről vagy vezérlő program segítségnyújtásról.

Bisnode „A” tanúsítvánnyal rendelkezünk. Cégünk tagja a legmegbízhatóbb Magyar vállalkozások TOP 9%-nak.

Ledfalgyartas.hu – Felmérés | Személyes konzultáció | Tervezés | Gyártás | Kivitelezés | Teljeskörű garancia | Megbízható szervizháttér